Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 5 adet kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sirke
- 5 su bardağı et suyu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine
- 6 adet milföy hamuru1 adet yumurta sarısı
- Milföylü soğan çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun.
- Yaklaşık 30 – 35 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kavurun.
- Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
- Unu ilave edin ve kavurmaya
- devam edin. Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
- Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
- Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
- Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 5 adet kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sirke
- 5 su bardağı et suyu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine
- 6 adet milföy hamuru1 adet yumurta sarısı
- Hazırlanışı
-
- Milföylü soğan çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun.
- Yaklaşık 30 – 35 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kavurun.
- Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
- Unu ilave edin ve kavurmaya
- devam edin. Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
- Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
- Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
- Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.