Milföylü Soğan Çorbası

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 5 adet kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine
  • 6 adet milföy hamuru1 adet yumurta sarısı
  • Milföylü soğan çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun.
  • Yaklaşık 30 – 35 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
  • Unu ilave edin ve kavurmaya
  • devam edin. Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
  • Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
  • Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
  • Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 5 adet kuru soğan – ay şeklinde doğranmış
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine
  • 6 adet milföy hamuru1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Milföylü soğan çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun.
  • Yaklaşık 30 – 35 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
  • Unu ilave edin ve kavurmaya
  • devam edin. Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
  • Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
  • Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
  • Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.