Baklalı Bahar Çorbası

Servis: 4- 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

SERVİS İÇİN

4 adet Girit kabağı

ÇORBA MALZEMELERİ

  • 1 adet kabak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 7 – 8 dal taze fesleğen veya taze nane
  • Bir tutam ıspanak

Hazırlanışı

  • Girit Kabaklarını yıkayın ve kaynayan suya koyarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan kabakların kabak kısımlarını kesin ve içini oyun ve içlerini kenara alın, suyunu kullanmak üzere ayırın.
  • Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kabak içlerini ve doğranmış kabağı ekleyip soteleyin.
  • Ununu serpin ve üzerine tavuk suyu ve  baharatlarını koyun.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra sütü ilave ederek 5 dakika pişirin.
  • Fesleğeni ve ıspanağı koyup ocağı kapatın.
  • El blanderi ile çorbanızı pürüzsüz kıvama getirin.
  • Kabakların içine çorbanızı paylaştırın, üzerine susam serperek servis yapın.
Malzemeler

SERVİS İÇİN

4 adet Girit kabağı

ÇORBA MALZEMELERİ

  • 1 adet kabak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 7 – 8 dal taze fesleğen veya taze nane
  • Bir tutam ıspanak
Hazırlanışı

Hazırlanışı

  • Girit Kabaklarını yıkayın ve kaynayan suya koyarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan kabakların kabak kısımlarını kesin ve içini oyun ve içlerini kenara alın, suyunu kullanmak üzere ayırın.
  • Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kabak içlerini ve doğranmış kabağı ekleyip soteleyin.
  • Ununu serpin ve üzerine tavuk suyu ve  baharatlarını koyun.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra sütü ilave ederek 5 dakika pişirin.
  • Fesleğeni ve ıspanağı koyup ocağı kapatın.
  • El blanderi ile çorbanızı pürüzsüz kıvama getirin.
  • Kabakların içine çorbanızı paylaştırın, üzerine susam serperek servis yapın.