Erişteli Mercimek Çorbası

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kırmızı kapya ya da dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • Tuz, karabiber, kimyon, nane
  • Yarım su bardağı erişte
Üzerine
  • Maydanoz
  • Mercimekleri yıkayın ve 1 saat soğuk suda bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 5 dakika kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış havuç, biber, baharatlar ve süzülmüş mercimeği koyun.
  • Üzerini dört parmak geçinceye kadar su ilave edin.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimeğin pişmesine yakın erişteleri koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kırmızı kapya ya da dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • Tuz, karabiber, kimyon, nane
  • Yarım su bardağı erişte
Üzerine
  • Maydanoz
Hazırlanışı
  • Mercimekleri yıkayın ve 1 saat soğuk suda bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 5 dakika kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış havuç, biber, baharatlar ve süzülmüş mercimeği koyun.
  • Üzerini dört parmak geçinceye kadar su ilave edin.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimeğin pişmesine yakın erişteleri koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.