Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 4 çorba kaşığı tarhana
- 1,5 çay bardağı bulgur – pilavlık
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz ve pul biber
- Bulgurlu tarhana çorbası hazırlamak için; tarhanayı ılık suya koyun ve yarım saat bekletin.
- Tereyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Salçayı ekleyerek kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip soteleyin.
- Üzerine suyunu koyup bir taşım kaynatın. Bulur ve tarhanayı ilave edin, baharatını serpin.
- Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve pul biber serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 çorba kaşığı tarhana
- 1,5 çay bardağı bulgur – pilavlık
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz ve pul biber
- Hazırlanışı
-
- Bulgurlu tarhana çorbası hazırlamak için; tarhanayı ılık suya koyun ve yarım saat bekletin.
- Tereyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Salçayı ekleyerek kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip soteleyin.
- Üzerine suyunu koyup bir taşım kaynatın. Bulur ve tarhanayı ilave edin, baharatını serpin.
- Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve pul biber serperek servis yapın.