Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • Yarım kg kabak – istediğin tür
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un – tepeleme
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • 3 yaprak adaçayı

4 adet taze sarımsak 

Birer çay kaşığı: zerdeçal, kimyon, karabiber

Tuz

  • Tereyağı ve zeytinyağ karışımında doğranmış soğan, kabak ve unu kavurun.
  • Suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Süt ve baharatlarını ve doğranmış sarımsakları ilave edin.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın ve blanderla pürüzsüz kıvama getirin.
Malzemeler
  • Yarım kg kabak – istediğin tür
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un – tepeleme
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • 3 yaprak adaçayı

4 adet taze sarımsak 

Birer çay kaşığı: zerdeçal, kimyon, karabiber

Tuz

Hazırlanışı
  • Tereyağı ve zeytinyağ karışımında doğranmış soğan, kabak ve unu kavurun.
  • Suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Süt ve baharatlarını ve doğranmış sarımsakları ilave edin.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın ve blanderla pürüzsüz kıvama getirin.