Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 350 gr. tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet acı biber
  • 1 çarliston
  • 1 adet arpacık soğan
  • Taze soğan
  • 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın

SOS

  • Yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Tuz, karabiber
  • Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın ve ardından didikleyin.
  • Tencereye susam yağını koyun.
  • Doğranmış  biber ve soğanı susam yağında soteleyin.
  • Kıyılmış lahana ve mantarları yağa ekleyerek 1 dakika soteleyin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Sosu tencereye koyun ve karıştırın.
  • Suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Zencefil ve sarımsağı koyun.
  • Didiklenmiş tavuk etlerini  ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapatın.
  • Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 350 gr. tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet acı biber
  • 1 çarliston
  • 1 adet arpacık soğan
  • Taze soğan
  • 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın

SOS

  • Yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın ve ardından didikleyin.
  • Tencereye susam yağını koyun.
  • Doğranmış  biber ve soğanı susam yağında soteleyin.
  • Kıyılmış lahana ve mantarları yağa ekleyerek 1 dakika soteleyin.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Sosu tencereye koyun ve karıştırın.
  • Suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Zencefil ve sarımsağı koyun.
  • Didiklenmiş tavuk etlerini  ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapatın.
  • Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.