Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 350 gr. tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı susam yağı
- 250 gr. mantar
- 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
- 5 diş sarımsak
- 1 adet acı biber
- 1 çarliston
- 1 adet arpacık soğan
- Taze soğan
- 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın
SOS
- Yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Tuz, karabiber
- Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın ve ardından didikleyin.
- Tencereye susam yağını koyun.
- Doğranmış biber ve soğanı susam yağında soteleyin.
- Kıyılmış lahana ve mantarları yağa ekleyerek 1 dakika soteleyin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
- Sosu tencereye koyun ve karıştırın.
- Suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Zencefil ve sarımsağı koyun.
- Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapatın.
- Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 350 gr. tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı susam yağı
- 250 gr. mantar
- 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
- 5 diş sarımsak
- 1 adet acı biber
- 1 çarliston
- 1 adet arpacık soğan
- Taze soğan
- 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın
SOS
- Yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın ve ardından didikleyin.
- Tencereye susam yağını koyun.
- Doğranmış biber ve soğanı susam yağında soteleyin.
- Kıyılmış lahana ve mantarları yağa ekleyerek 1 dakika soteleyin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
- Sosu tencereye koyun ve karıştırın.
- Suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Zencefil ve sarımsağı koyun.
- Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapatın.
- Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.