Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 10 dk.
- Yarım kg balık – çipura, levrek, mezgit, somon
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı turşu – çok ince kıyılmış
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- Bir fiske karbonat
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
Üzerine
- Bayat ekmek içi
- 2 adet yumurta
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
- Turşulu Patatesli Balık Köftesi yapmak için patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Balıkları ayıklayıp yıkayın.
- Patatesleri tencereye koyun ve 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Patateslerin haşlanmasına yakın balıkları ilave edin ve birlikte pişirin.
- Tenceredeki suyu iyice süzün ve balıkların kılçıklarını temizleyin.
- Balık etleri ve kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın.
- Köfteleri önce çırpılmış yumurta daha sonra ekmek içine bulayın.
- Hafif kızdırılmış yağda çevirerek kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve salata eşliğinde servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg balık – çipura, levrek, mezgit, somon
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı turşu – çok ince kıyılmış
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- Bir fiske karbonat
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
Üzerine
- Bayat ekmek içi
- 2 adet yumurta
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Turşulu Patatesli Balık Köftesi yapmak için patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Balıkları ayıklayıp yıkayın.
- Patatesleri tencereye koyun ve 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Patateslerin haşlanmasına yakın balıkları ilave edin ve birlikte pişirin.
- Tenceredeki suyu iyice süzün ve balıkların kılçıklarını temizleyin.
- Balık etleri ve kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın.
- Köfteleri önce çırpılmış yumurta daha sonra ekmek içine bulayın.
- Hafif kızdırılmış yağda çevirerek kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve salata eşliğinde servis yapın.