Turşulu Patatesli Balık Köftesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • Yarım kg balık – çipura, levrek, mezgit, somon
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı turşu – çok ince kıyılmış
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • Bir fiske karbonat
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
Üzerine
  • Bayat ekmek içi
  • 2 adet yumurta
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
  • Turşulu Patatesli Balık Köftesi yapmak için patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Balıkları ayıklayıp yıkayın.
  • Patatesleri tencereye koyun ve 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Patateslerin haşlanmasına yakın balıkları ilave edin ve birlikte pişirin.
  • Tenceredeki suyu iyice süzün ve balıkların kılçıklarını temizleyin.
  • Balık etleri ve kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın.
  • Köfteleri önce çırpılmış yumurta daha sonra ekmek içine bulayın.
  • Hafif kızdırılmış yağda çevirerek kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve salata eşliğinde servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg balık – çipura, levrek, mezgit, somon
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı turşu – çok ince kıyılmış
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • Bir fiske karbonat
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
Üzerine
  • Bayat ekmek içi
  • 2 adet yumurta
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Turşulu Patatesli Balık Köftesi yapmak için patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Balıkları ayıklayıp yıkayın.
  • Patatesleri tencereye koyun ve 2 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Patateslerin haşlanmasına yakın balıkları ilave edin ve birlikte pişirin.
  • Tenceredeki suyu iyice süzün ve balıkların kılçıklarını temizleyin.
  • Balık etleri ve kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın.
  • Köfteleri önce çırpılmış yumurta daha sonra ekmek içine bulayın.
  • Hafif kızdırılmış yağda çevirerek kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkarın ve salata eşliğinde servis yapın.