Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Gün boyu zindelik saglayan karpuz moctail çok da lezzetli.
Servis: 4 kişi
Hazırlama: 5 -7 dk.
Pişirme: –
- 2 su bardağı karpuz (çekirdeksiz ve doğranmış)
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1/4 demet taze nane yaprağı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker – arzunuza gore
- 1 su bardağı maden suyu
- Buz küpleri
- Nane yaprakları ve dilimlenmiş limon (süslemek için)
- Doğranmış, çekirdeksiz karpuz küplerini, blender veya mutfak robotuna koyun.
- Üzerine taze nane yapraklarını, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
- Blender’da tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karpuzlu nane karışımını bir süzgeç yardımıyla süzün ve elde ettiğiniz karpuz suyunu vişne suyuyla karistirin.
- Karisimi iyice soğutun.
- Servis yaparken maden suyu, limon dilimleri ve taze nane yaprakları ekleyin.
- Bekletmeden servis yapin.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı karpuz (çekirdeksiz ve doğranmış)
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1/4 demet taze nane yaprağı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker – arzunuza gore
- 1 su bardağı maden suyu
- Buz küpleri
- Nane yaprakları ve dilimlenmiş limon (süslemek için)
- Hazırlanışı
-
- Doğranmış, çekirdeksiz karpuz küplerini, blender veya mutfak robotuna koyun.
- Üzerine taze nane yapraklarını, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
- Blender’da tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karpuzlu nane karışımını bir süzgeç yardımıyla süzün ve elde ettiğiniz karpuz suyunu vişne suyuyla karistirin.
- Karisimi iyice soğutun.
- Servis yaparken maden suyu, limon dilimleri ve taze nane yaprakları ekleyin.
- Bekletmeden servis yapin.