Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Gün boyu zindelik saglayan karpuz moctail çok da lezzetli.

Mineralli karpuz moctail

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 5 -7 dk.

Pişirme: –

  • 2 su bardağı karpuz (çekirdeksiz ve doğranmış)
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1/4 demet taze nane yaprağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker – arzunuza gore
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Buz küpleri
  • Nane yaprakları ve dilimlenmiş limon (süslemek için)
  • Doğranmış, çekirdeksiz karpuz küplerini, blender veya mutfak robotuna koyun.
  • Üzerine taze nane yapraklarını, limon suyunu ve  toz şekeri ekleyin.
  • Blender’da tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karpuzlu nane karışımını bir süzgeç yardımıyla süzün ve elde ettiğiniz karpuz suyunu vişne suyuyla karistirin.
  • Karisimi iyice soğutun.
  • Servis yaparken maden suyu, limon dilimleri ve taze nane yaprakları ekleyin.
  • Bekletmeden servis yapin.
Malzemeler
  • 2 su bardağı karpuz (çekirdeksiz ve doğranmış)
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1/4 demet taze nane yaprağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker – arzunuza gore
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Buz küpleri
  • Nane yaprakları ve dilimlenmiş limon (süslemek için)
Hazırlanışı
  • Doğranmış, çekirdeksiz karpuz küplerini, blender veya mutfak robotuna koyun.
  • Üzerine taze nane yapraklarını, limon suyunu ve  toz şekeri ekleyin.
  • Blender’da tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karpuzlu nane karışımını bir süzgeç yardımıyla süzün ve elde ettiğiniz karpuz suyunu vişne suyuyla karistirin.
  • Karisimi iyice soğutun.
  • Servis yaparken maden suyu, limon dilimleri ve taze nane yaprakları ekleyin.
  • Bekletmeden servis yapin.