Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Sicak günler icin favorin olacak, buzzz gibi ” Krapuz Granita ” sana yine can suyu olacak…

KARPUZ GRANITA

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 5 -7 dk.

Pişirme: –

  • 1 orta boy karpuz 
  • Yarım su bardağı toz şeker veya 1 cay bardağı bal – arzunuza gore
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya portakal kabuğu rendesi
  • Taze fesleğen yaprakları (süslemek için)
  • Karpuzun kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın, karpuzu küp şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış karpuz parçalarını blender veya mutfak robotu içine koyun. 
  • Üzerine toz şekeri ekleyin.
  • Limon suyunu ve vanilya özütünü ilave edin.
  • Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karpuzlu karışımı geniş ve düz bir kaba veya cam tepsiye dökün. Tepsiyi derin dondurucuya koyun.
  • Her 30 dakikada bir çatal veya spatula kullanarak granitayı karıştırın. 
  • Granita, donmuş ve kristalleşmiş bir kıvama geldiğinde (yaklaşık 2-3 saat sonra), servis yapmaya hazırdır.
  • Servis yapmadan önce granitayı karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
  • Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapin.
Malzemeler
  • 1 orta boy karpuz 
  • Yarım su bardağı toz şeker veya 1 cay bardağı bal – arzunuza gore
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya portakal kabuğu rendesi
  • Taze fesleğen yaprakları (süslemek için)
Hazırlanışı
  • Karpuzun kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın, karpuzu küp şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış karpuz parçalarını blender veya mutfak robotu içine koyun. 
  • Üzerine toz şekeri ekleyin.
  • Limon suyunu ve vanilya özütünü ilave edin.
  • Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karpuzlu karışımı geniş ve düz bir kaba veya cam tepsiye dökün. Tepsiyi derin dondurucuya koyun.
  • Her 30 dakikada bir çatal veya spatula kullanarak granitayı karıştırın. 
  • Granita, donmuş ve kristalleşmiş bir kıvama geldiğinde (yaklaşık 2-3 saat sonra), servis yapmaya hazırdır.
  • Servis yapmadan önce granitayı karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
  • Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapin.