Ispanaklı Mercimek Salatası

Servis: 2 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • ½ çay bardağı mercimek
  • ½ çay bardağı maş fasulyesi
  • ½ çay bardağı buğday
  • İki avuç ıspanak
  • 1 adet portakal
  • 1 adet kırmızı soğan – küçük boy
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 2 çorba kaşığı badem
  • 4 yaprak kırmızı lahana
  • 1 adet kırmızı pancar – küçük boy
Sos
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Tuz
  • Buğdayı akşamdan ıslatın.
  • Ertesi gün yıkanmış mercimek ve fasulye ile beraber yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ispanakları ve lahanayı yıkayıp kurulayın.
  • Pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  • Haşlanmış tahıllarla beraber tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.
  • Karıştırarak servis yapın.
Malzemeler
  • ½ çay bardağı mercimek
  • ½ çay bardağı maş fasulyesi
  • ½ çay bardağı buğday
  • İki avuç ıspanak
  • 1 adet portakal
  • 1 adet kırmızı soğan – küçük boy
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 2 çorba kaşığı badem
  • 4 yaprak kırmızı lahana
  • 1 adet kırmızı pancar – küçük boy
Sos
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Buğdayı akşamdan ıslatın.
  • Ertesi gün yıkanmış mercimek ve fasulye ile beraber yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ispanakları ve lahanayı yıkayıp kurulayın.
  • Pancarın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  • Haşlanmış tahıllarla beraber tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.
  • Karıştırarak servis yapın.