Ispanaklı Kısır Köftesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 5 – 6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
  • Ispanaklı Kısır Köftesi yapmak için mercimeğin üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Bulguru mercimeğin üzerine koyun. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur şişene kadar demlendirin.
  • Bulgur soğuyunca içine yumurtayı kırın.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
  • Doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı kavurun.
  • Kıyılmış ıspanak, maydanoz ve baharatla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
  • Harcı 20 dakika dinlendirin.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassı şekiller verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri dizin.
  • Üzerine zeytinyağı sürün.
  • Fırın ızgarasında çevirerek kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Arzu ederseniz yapışmayan özellikteki tavanızda da kızartabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 5 – 6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Ispanaklı Kısır Köftesi yapmak için mercimeğin üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Bulguru mercimeğin üzerine koyun. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgur şişene kadar demlendirin.
  • Bulgur soğuyunca içine yumurtayı kırın.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
  • Doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı kavurun.
  • Kıyılmış ıspanak, maydanoz ve baharatla beraber tüm malzemeyi karıştırın.
  • Harcı 20 dakika dinlendirin.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yassı şekiller verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri dizin.
  • Üzerine zeytinyağı sürün.
  • Fırın ızgarasında çevirerek kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Arzu ederseniz yapışmayan özellikteki tavanızda da kızartabilirsiniz.