Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 250 gr. tavuk kıyma
- 1 çay bardağı esmer pirinç
- 1,5 su bardağı bezelye – iç
Beşamel Sos
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Zeytinyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
- Tavuk kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar soteleyin.
- Mercimeği ve üzerine 5 çay bardağı su koyun.
- Mercimeğin pişmesine yakın pirinci ilave edin.
- Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Üzerine bezelyeleri koyun.
- Sosu hazırlamak için; süt ve yulafı tencereye koyun.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Yumurta ve baharatını ilave ederek karışımı çırpın.
- Sosu bezelyelerin üzerine dökün.
- Peyniri serpin ve 160 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 250 gr. tavuk kıyma
- 1 çay bardağı esmer pirinç
- 1,5 su bardağı bezelye – iç
Beşamel Sos
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
- Tavuk kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar soteleyin.
- Mercimeği ve üzerine 5 çay bardağı su koyun.
- Mercimeğin pişmesine yakın pirinci ilave edin.
- Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Üzerine bezelyeleri koyun.
- Sosu hazırlamak için; süt ve yulafı tencereye koyun.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Yumurta ve baharatını ilave ederek karışımı çırpın.
- Sosu bezelyelerin üzerine dökün.
- Peyniri serpin ve 160 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.