Ö Ğ Ü N Y E R İ N E “C A N S U Y U”
Kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız, bu içecekler tam da sizin için “can suyu” niteliğini taşır. Güne taze ve sağlıklı bir başlangıç için ananas ve kavun mimozanin kıvamı ipeksi, çoook lezzetli…

Ananaslı Kavun Mimoza

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 5 -7 dk.

Pişirme: –

  • Yarım kavun 
  • 1 büyük olgun ananas veya ananas suyu
  • Yarim demet taze nane yaprakları
  • 1 su bardağı buz
  • 1 su bardağı soğuk sut
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • Kavunu ve ananası soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Blender veya mutfak robotu kullanarak doğranmış kavun ve ananasi püre haline getirin.
  • Püre haline getirdiğiniz meyvelere limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Buz ve nane yapraklarını ekleyerek karışımı tekrar blendere alın ve iyice karıştırın.
  • Sutu ve bali ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
  • Karisimi soğuk olarak ve bekletmeden bardaklara paylastirin.
  • Ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapin.
Malzemeler
  • Yarım kavun 
  • 1 büyük olgun ananas veya ananas suyu
  • Yarim demet taze nane yaprakları
  • 1 su bardağı buz
  • 1 su bardağı soğuk sut
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
  • Kavunu ve ananası soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Blender veya mutfak robotu kullanarak doğranmış kavun ve ananasi püre haline getirin.
  • Püre haline getirdiğiniz meyvelere limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Buz ve nane yapraklarını ekleyerek karışımı tekrar blendere alın ve iyice karıştırın.
  • Sutu ve bali ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
  • Karisimi soğuk olarak ve bekletmeden bardaklara paylastirin.
  • Ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapin.