kişnişli tahıl çorbası

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 90 dk.

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı buğday
  • Yarım su bardağı erişte
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 6 – 7 dal taze kişniş veya
  • 1 çorba kaşığı kuru kişniş
  • Kişnişli tahıl çorbası yapmak için nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu çorbada kullanmak üzere bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış domates ve mercimeği ilave edin.
  • Üzerine nohutların suyuyla beraber 7 su bardağı su ekleyin.
  • Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Erişte, buğday, nohut ve baharatları ekleyin.
  • Ara sıra karıştırarak erişte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu dökün ve kişniş serperek servis yapın.
  • Kişnişli tahıl çorbası tam bir lezzet deposu
Malzemeler
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı buğday
  • Yarım su bardağı erişte
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 6 – 7 dal taze kişniş veya
  • 1 çorba kaşığı kuru kişniş
Hazırlanışı
  • Kişnişli tahıl çorbası yapmak için nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu çorbada kullanmak üzere bekletin.
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış domates ve mercimeği ilave edin.
  • Üzerine nohutların suyuyla beraber 7 su bardağı su ekleyin.
  • Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Erişte, buğday, nohut ve baharatları ekleyin.
  • Ara sıra karıştırarak erişte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu dökün ve kişniş serperek servis yapın.
  • Kişnişli tahıl çorbası tam bir lezzet deposu