Mail: ebru@ebruomurcali.com.tr

Zencefilli Limonata

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

Çocuk Yemekleri Ekonomik Tarifler İçecekler Kolay Tarifler Meyveli Tarifler Soğuk İçecekler

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Ve Bekleme Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

  • 5 adet limon suyu ve kabukları
  • 2 adet portakal suyu ve kabukları
  • 1 su bardağı tozşeker – azar azar eklenecek
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 5 - 6 dal taze nane
  • 8 su bardağı su

Zencefilli Limonata Nasıl Yapılır?

  1. Zencefilli limonata yapmak için rendelenmiş meyve kabuklarını  zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı toz şeker ve taze naneyle beraber iyice ovun.
  2. Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  3. Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker  ve suyunu koyun.
  4. Karıştırarak şekeri eritin.
  5. Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.

Not: Limon ve portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi takdirde limonatanızın tadı buruk olabilir.

 

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Typology : Çocuk Yemekleri Ekonomik Tarifler Kolay Tarifler Soğuk İçecekler

Question