Portakallı Çikolatalı Brownie

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 50 dk.

Brownie Hamuru
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı esmer toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı parçalara bölünmüş çikolata
  • Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
  • Yarım su bardağı çikolata rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Fırınınızı 165 derecede ısıtın. 1 su bardağı rendelenmiş çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kase içinde su dolu tencereye oturtun ( bain – marie ).
  • Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve esmer şekeri 5 dakika el mikseri ile çırpın.
  • Erimiş çikolatayı yavaşça dökerek yumurtaya ekleyin.
  • Un, kakao, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tuzu eleyip karışıma yedirin.
  • Kırılmış çikolata ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış bir buçuk karış enindeki kalıba dökün ve 45 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Soğuyunca browniyi dilimleyin.
  • Üzerine erimiş çikolata ve dilim portakallar koyarak servis yapın.
Malzemeler
Brownie Hamuru
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı esmer toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı parçalara bölünmüş çikolata
  • Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
  • Yarım su bardağı çikolata rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 165 derecede ısıtın. 1 su bardağı rendelenmiş çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kase içinde su dolu tencereye oturtun ( bain – marie ).
  • Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve esmer şekeri 5 dakika el mikseri ile çırpın.
  • Erimiş çikolatayı yavaşça dökerek yumurtaya ekleyin.
  • Un, kakao, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tuzu eleyip karışıma yedirin.
  • Kırılmış çikolata ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış bir buçuk karış enindeki kalıba dökün ve 45 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Soğuyunca browniyi dilimleyin.
  • Üzerine erimiş çikolata ve dilim portakallar koyarak servis yapın.