Patlıcanlı Nohut Köftesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1,5 çay bardağı nohut
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal taze fesleğen
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • İnce doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş patlıcan ve sarımsağı ilave edip karıştırarak 10 dakika soteleyin.
  • Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeyi patlıcanlarla beraber mutfak robotuna koyun.
  • Karıştırarak hamur kıvamına getirin.
  • Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle şekiller verin.
  • Tavaya zeytinyağı gezdirin ve köfteleri çevirerek kızartın.
Malzemeler
  • 1,5 çay bardağı nohut
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5 dal taze fesleğen
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 çay bardağı ekmek içi
Hazırlanışı
  • Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • İnce doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş patlıcan ve sarımsağı ilave edip karıştırarak 10 dakika soteleyin.
  • Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeyi patlıcanlarla beraber mutfak robotuna koyun.
  • Karıştırarak hamur kıvamına getirin.
  • Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle şekiller verin.
  • Tavaya zeytinyağı gezdirin ve köfteleri çevirerek kızartın.

Etiketler