Kiraz Reçeli

Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 kg. kiraz
  • 1 çay bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Kirazların saplarını kopartın ve dikkatlice çekirdeklerini çıkartın ( çekirdekli de pişirebilirsiniz ).
  • Üzerine toz şeker serpin ve bir gece kapağı kapalı olarak bekletin.
  • Ertesi gün suyunu ve tereyağını koyun. Arada sırada köpüklerini alarak kaynatın.
  • Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Temiz kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
  • Not: Kiraz reçelini tatlı ve hamur işlerinde de
  • kullanabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 kg. kiraz
  • 1 çay bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Kirazların saplarını kopartın ve dikkatlice çekirdeklerini çıkartın ( çekirdekli de pişirebilirsiniz ).
  • Üzerine toz şeker serpin ve bir gece kapağı kapalı olarak bekletin.
  • Ertesi gün suyunu ve tereyağını koyun. Arada sırada köpüklerini alarak kaynatın.
  • Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Temiz kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
  • Not: Kiraz reçelini tatlı ve hamur işlerinde de
  • kullanabilirsiniz.