Ilık Mantar Salatası

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr. mantar
  • 1 adet havuç
  • 10 adet kiraz domates
  • 2 adet kırmızı – kapya biber
  • 6 dal maydanoz
  • 5 yaprak marul
  • 5 dal roka
  • 5 dal taze nane
Sos
  • 2 diş sarımsak – ezilmiş
  • 4 çorba zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • Sebzeleri yıkayıp kurulayın, mantarları temizleyin.
  • Zeytinyağında mantarları ve doğranmış biberleri soteleyin.
  • İkiye bölünmüş domatesleri ve rendelenmiş havuçları ilave edin ve bir – iki kez çevirin.
  • Salata kasesine maydanoz, marul, roka ve naneyi koyun.
  • Üzerine mantarlı karışımı ekleyin.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpın ve salatanıza ilave edin.
  • Ilık olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr. mantar
  • 1 adet havuç
  • 10 adet kiraz domates
  • 2 adet kırmızı – kapya biber
  • 6 dal maydanoz
  • 5 yaprak marul
  • 5 dal roka
  • 5 dal taze nane
Sos
  • 2 diş sarımsak – ezilmiş
  • 4 çorba zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Sebzeleri yıkayıp kurulayın, mantarları temizleyin.
  • Zeytinyağında mantarları ve doğranmış biberleri soteleyin.
  • İkiye bölünmüş domatesleri ve rendelenmiş havuçları ilave edin ve bir – iki kez çevirin.
  • Salata kasesine maydanoz, marul, roka ve naneyi koyun.
  • Üzerine mantarlı karışımı ekleyin.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpın ve salatanıza ilave edin.
  • Ilık olarak servis yapın.