Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 -30 dk.
- 6 yemek kasigi tereyağı
- 6 yemek kasigi krem peynir veya labne
- Yarim su bardağı sut
- 4 yumurta
- Yarim su bardağı un
- Yarim su bardağı nişasta
- 1 su bardağı seker
- 2 yemek kasigi hassas
- 1 adet limon suyu
- 1 tatli kasigi limon kabuğu rendesiUzerine
Pudra sekeri
- Yumurta akini mikserle iyice cirpin.
- Uzerine azar azar sekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- 1 tatli kasigi limon suyu ekleyerek cirpmayi tamamlayın.
- Tavada tereyağı ve labneyi karistirarak eritin.
- Sutu ilave edin ve homojen bir kıvam elde edin.
- Hashası ekleyip karistirin ve karisimi soğutun.
- Yumurta sarisini karistirin ve sutlu karisimi – ilik / soğuk hale getirin – akıtarak yumurta sarısına yedirin.
- Nazikçe yumurta akini ekleyerek söndürmeden karistirin.
- Eleyerek nişasta ve unu ilave edin.
- Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyerek yavaşça yedirin.
- Pişirme kagidi serilmiş kelepçeli kaliba harci boşaltın.
- Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin, kalıbın yarısına gelecek sekilde sıcak su koyun.
- 170 derecede isitilmis fırında 30 dakika pişirin.
- Soguyunca uzerine pudra sekeri serpin ve dilimleyerek servis yapin.
NOT: Ici hafifçe nemli olmalı o yüzden çok pişirmeyin.
- Malzemeler
-
- 6 yemek kasigi tereyağı
- 6 yemek kasigi krem peynir veya labne
- Yarim su bardağı sut
- 4 yumurta
- Yarim su bardağı un
- Yarim su bardağı nişasta
- 1 su bardağı seker
- 2 yemek kasigi hassas
- 1 adet limon suyu
- 1 tatli kasigi limon kabuğu rendesiUzerine
Pudra sekeri
- Hazırlanışı
-
- Yumurta akini mikserle iyice cirpin.
- Uzerine azar azar sekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- 1 tatli kasigi limon suyu ekleyerek cirpmayi tamamlayın.
- Tavada tereyağı ve labneyi karistirarak eritin.
- Sutu ilave edin ve homojen bir kıvam elde edin.
- Hashası ekleyip karistirin ve karisimi soğutun.
- Yumurta sarisini karistirin ve sutlu karisimi – ilik / soğuk hale getirin – akıtarak yumurta sarısına yedirin.
- Nazikçe yumurta akini ekleyerek söndürmeden karistirin.
- Eleyerek nişasta ve unu ilave edin.
- Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyerek yavaşça yedirin.
- Pişirme kagidi serilmiş kelepçeli kaliba harci boşaltın.
- Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin, kalıbın yarısına gelecek sekilde sıcak su koyun.
- 170 derecede isitilmis fırında 30 dakika pişirin.
- Soguyunca uzerine pudra sekeri serpin ve dilimleyerek servis yapin.
NOT: Ici hafifçe nemli olmalı o yüzden çok pişirmeyin.