Ezmeli Kurabiye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1,5 çay bardağı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı esmer toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yulaf unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
  • Tereyağı, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun.
  • Yumuşak ve esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse un ekleyin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlak – yassı şekiller verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
  • Üzerine çatalla bastırarak dekor yapın.
  • Kurabiyeler kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun.
  • Arzu ederseniz kurabiye kutusunda 10 gün saklayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1,5 çay bardağı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı esmer toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yulaf unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
  • Tereyağı, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun.
  • Yumuşak ve esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse un ekleyin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlak – yassı şekiller verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
  • Üzerine çatalla bastırarak dekor yapın.
  • Kurabiyeler kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun.
  • Arzu ederseniz kurabiye kutusunda 10 gün saklayabilirsiniz.