Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 12 dk.

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştırın.
  • Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun.
  • Hamurunuzu hava almayacak şekilde kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine marmeladı sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve servis yapın.
Malzemeler
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştırın.
  • Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun.
  • Hamurunuzu hava almayacak şekilde kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine marmeladı sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve servis yapın.