Bakla Köftesi - Tameya

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 su bardağı kuru iç bakla
  • ½ demet taze soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı taze kişniş
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Kuru baklayı suyunu değiştirerek 2 gün suda bekletin.
  • Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın.
  • Baklayı mutfak robotunda iyice öğütün.
  • Baharatları, karbonatı, taze soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun.
  • Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak ince köfteler hazırlayın, yarım saat dinlendirin.
  • Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
  • Yağın fazlasını alarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 su bardağı kuru iç bakla
  • ½ demet taze soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı taze kişniş
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Kuru baklayı suyunu değiştirerek 2 gün suda bekletin.
  • Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın.
  • Baklayı mutfak robotunda iyice öğütün.
  • Baharatları, karbonatı, taze soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun.
  • Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak ince köfteler hazırlayın, yarım saat dinlendirin.
  • Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
  • Yağın fazlasını alarak servis yapın.