Vişne Kompostosu

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 kg. vişne
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • Üzerine ; 10 dal taze nane
  • Suyu kaynatın, vişneleri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaynatın.
  • Gülsuyunu ve nane yapraklarını koyup ocağı kapatın.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. vişne
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • Üzerine ; 10 dal taze nane
Hazırlanışı
  • Suyu kaynatın, vişneleri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaynatın.
  • Gülsuyunu ve nane yapraklarını koyup ocağı kapatın.
  • Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.