Tekirdağ Çılbırı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 paket ince uzun makarna
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Tekirdağ Çılbırı Üzerine
  • 6 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 4 su bardağı su
  • Yoğurt sos
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Makarnayı tuzlu 5 lt. suda haşlayın ve süzün.
  • 1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşan kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Doğranmış taze soğan, maydanoz ve baharatı ekleyerek harmanlayın.
  • Ayrı bir tencerede sirkeli suyu kaynatın. Suyu karıştırarak ortada girdap oluşmasını sağlayın.
  • Su dönerken yumurtaları teker teker kırarak haşlayın.
  • Makarnanın üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve yumurtaları koyarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 paket ince uzun makarna
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Tekirdağ Çılbırı Üzerine
  • 6 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 4 su bardağı su
  • Yoğurt sos
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı
  • Makarnayı tuzlu 5 lt. suda haşlayın ve süzün.
  • 1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşan kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Doğranmış taze soğan, maydanoz ve baharatı ekleyerek harmanlayın.
  • Ayrı bir tencerede sirkeli suyu kaynatın. Suyu karıştırarak ortada girdap oluşmasını sağlayın.
  • Su dönerken yumurtaları teker teker kırarak haşlayın.
  • Makarnanın üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve yumurtaları koyarak servis yapın.