Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un- tepeleme
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ekleyin.
- Tepsiyi pudra şekeriyle kaplayın, muhallebiyi dökün ve düzeltin.
- Tepsiyi ocakta çevirerek altını karamelize edin.
- Soğutup dilimleyin, alt kısmı üste gelecek şekilde servis edin.
- Malzemeler
-
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un- tepeleme
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ekleyin.
- Tepsiyi pudra şekeriyle kaplayın, muhallebiyi dökün ve düzeltin.
- Tepsiyi ocakta çevirerek altını karamelize edin.
- Soğutup dilimleyin, alt kısmı üste gelecek şekilde servis edin.