Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 5 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası – tepeleme
2 çorba kaşığı tereyağı – BU TARIFE BEN EKLEDIM, LEZZETI ARTTIRIYOR
Üzerine
- Pudra şekeri
- Gül suyu
- Süt, su, şeker ve nişastayı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- \Piştikten sonra içine tereyağı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
- Islatılmış 1,5 karış elindeki cam tepsiye muhallebiyi boşaltın.
- Önce oda sıcaklığın da ardından buzdolabında 2 saat soguduktan sonra dilimleyin.
- Servis yaparken üzerine pudra şekeri ve gül suyu dökün.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 5 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası – tepeleme
2 çorba kaşığı tereyağı – BU TARIFE BEN EKLEDIM, LEZZETI ARTTIRIYOR
Üzerine
- Pudra şekeri
- Gül suyu
- Hazırlanışı
-
- Süt, su, şeker ve nişastayı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- \Piştikten sonra içine tereyağı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
- Islatılmış 1,5 karış elindeki cam tepsiye muhallebiyi boşaltın.
- Önce oda sıcaklığın da ardından buzdolabında 2 saat soguduktan sonra dilimleyin.
- Servis yaparken üzerine pudra şekeri ve gül suyu dökün.