GULLU SU MUHALLEBISI

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 2 su bardağı süt 
  • 3 su bardağı su 
  • 5 çorba kaşığı şeker 
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası – tepeleme

2 çorba kaşığı tereyağı – BU TARIFE BEN EKLEDIM, LEZZETI ARTTIRIYOR

Üzerine 

  • Pudra şekeri 
  • Gül suyu
  • Süt, su, şeker ve nişastayı tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • \Piştikten sonra içine tereyağı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
  • Islatılmış 1,5 karış elindeki cam tepsiye muhallebiyi boşaltın.
  • Önce oda sıcaklığın da ardından buzdolabında 2 saat soguduktan sonra dilimleyin.
  • Servis yaparken üzerine pudra şekeri ve gül suyu dökün.
Malzemeler
  • 2 su bardağı süt 
  • 3 su bardağı su 
  • 5 çorba kaşığı şeker 
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası – tepeleme

2 çorba kaşığı tereyağı – BU TARIFE BEN EKLEDIM, LEZZETI ARTTIRIYOR

Üzerine 

  • Pudra şekeri 
  • Gül suyu
Hazırlanışı
  • Süt, su, şeker ve nişastayı tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • \Piştikten sonra içine tereyağı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
  • Islatılmış 1,5 karış elindeki cam tepsiye muhallebiyi boşaltın.
  • Önce oda sıcaklığın da ardından buzdolabında 2 saat soguduktan sonra dilimleyin.
  • Servis yaparken üzerine pudra şekeri ve gül suyu dökün.