Kornişon Salatalık Turşusu

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. salatalık
  • 3 su bardağı içme suyu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kaya veya deniz tuzu
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 adet asma yaprağı
  • 4 dal dereotu
  • Salatalıkları yıkayıp kurulayın ve saplarını kesin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanoza asma yaprağı ve dereotunu koyun. Salatalıkları uzunlamasına kavanoza yerleştirin.
  • Sarımsak ve karabiberleri ekleyin.
  • Ayrı bir kapta su, şeker ve tuzu iyice karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
  • Üzerine ağırlık yapması için temiz turşu taşınızı koyun. Kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen ve 15 – 20 derecedeki sıcaklıkta bekletin.
  • Salatalıklar sarardığında turşunuz olmuş demektir.
Not: Turşunuzu oluşma süresi yaklaşık 3 – 4 hafta sürecektir.
Malzemeler
  • 1 kg. salatalık
  • 3 su bardağı içme suyu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kaya veya deniz tuzu
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 adet asma yaprağı
  • 4 dal dereotu
Hazırlanışı
  • Salatalıkları yıkayıp kurulayın ve saplarını kesin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanoza asma yaprağı ve dereotunu koyun. Salatalıkları uzunlamasına kavanoza yerleştirin.
  • Sarımsak ve karabiberleri ekleyin.
  • Ayrı bir kapta su, şeker ve tuzu iyice karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
  • Üzerine ağırlık yapması için temiz turşu taşınızı koyun. Kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen ve 15 – 20 derecedeki sıcaklıkta bekletin.
  • Salatalıklar sarardığında turşunuz olmuş demektir.
Not: Turşunuzu oluşma süresi yaklaşık 3 – 4 hafta sürecektir.