Kışlık Domates

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • Yarım kg. kuru soğan
  • 5 kilo domates
  • 1,5 çorba kaşığı deniz tuzu
  • 2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Soğanları küp şeklinde doğrayın.
  • Büyükçe bir tencereye zeytinyağını koyun.
  • Soğanları 10 dakika kavurun.
  • Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Ara sıra karıştırarak 1,5 saat pişirin.
  • Yıkanmış ve kurulanmış maydanozları doğrayıp domateslere ilave edin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara domatesleri paylaştırın. Kullanılmamış kapaklarla kavanozları kapatın.
  • Ters çevirerek 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün kavanozları düzeltin.
  • Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
Not: Kışlık domates hazırlarken, Roma domatesi dediğimiz uzun domates veya Çanakkale domatesi kullanmayı tercih ediyorum. Kavanozların iyi vakumlanması için domatesleri ocaktan alır almaz kavanozlara koyun. Çok sıcak olacağı için kavanozları dikkatlice bezle tutun.
Malzemeler
  • Yarım kg. kuru soğan
  • 5 kilo domates
  • 1,5 çorba kaşığı deniz tuzu
  • 2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Soğanları küp şeklinde doğrayın.
  • Büyükçe bir tencereye zeytinyağını koyun.
  • Soğanları 10 dakika kavurun.
  • Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Ara sıra karıştırarak 1,5 saat pişirin.
  • Yıkanmış ve kurulanmış maydanozları doğrayıp domateslere ilave edin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara domatesleri paylaştırın. Kullanılmamış kapaklarla kavanozları kapatın.
  • Ters çevirerek 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün kavanozları düzeltin.
  • Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
Not: Kışlık domates hazırlarken, Roma domatesi dediğimiz uzun domates veya Çanakkale domatesi kullanmayı tercih ediyorum. Kavanozların iyi vakumlanması için domatesleri ocaktan alır almaz kavanozlara koyun. Çok sıcak olacağı için kavanozları dikkatlice bezle tutun.