Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Uzerine
- Corek otu
- 1,5 su bardağı peynir rendesi
Sos
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maya su ve sekeri bir kasede karistirin, yarim saat bekletin.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurun uzerini ortun ve oda sicakliginda 1,5 saat mayalandırın.
- Hamura peyniri ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
- Hamurdan kucuk parcalar kopartarak yaglanmis tepsiye yan yana dizin.
- Tekrar yarim saat mayalandırın.
- Sos malzemelerini cirpin ve mayalanan böreğe dokun, çörek otu serpin.
- 170 C de isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Uzerine
- Corek otu
- 1,5 su bardağı peynir rendesi
Sos
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Maya su ve sekeri bir kasede karistirin, yarim saat bekletin.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurun uzerini ortun ve oda sicakliginda 1,5 saat mayalandırın.
- Hamura peyniri ilave edin ve bir kez daha yoğurun.
- Hamurdan kucuk parcalar kopartarak yaglanmis tepsiye yan yana dizin.
- Tekrar yarim saat mayalandırın.
- Sos malzemelerini cirpin ve mayalanan böreğe dokun, çörek otu serpin.
- 170 C de isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.