Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 45 dk.
-
- Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırarak aktif hale getirin. (Kuru maya kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).
- Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
- Unun ortasında bir havuz açın ve mayalı suyu ekleyin. Zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
- Hamuru elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yayın. Hamur yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalıdır.
- Üzerine parmak uçlarınızla çukurlar oluşturun.
- Hamurun üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Dilimlenmiş zeytin, doğranmış kurutulmuş domates, taze biberiye ve doğranmış sarımsakları hamurun üzerine serpiştirin.
- Üzerine deniz tuzu serpin.
- Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra hafifçe zeytinyağı gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
- Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
- 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
- Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
- Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
- Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
- Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
- Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
-
- Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırarak aktif hale getirin. (Kuru maya kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).
- Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
- Unun ortasında bir havuz açın ve mayalı suyu ekleyin. Zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
- Hamuru elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yayın. Hamur yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalıdır.
- Üzerine parmak uçlarınızla çukurlar oluşturun.
- Hamurun üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Dilimlenmiş zeytin, doğranmış kurutulmuş domates, taze biberiye ve doğranmış sarımsakları hamurun üzerine serpiştirin.
- Üzerine deniz tuzu serpin.
- Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra hafifçe zeytinyağı gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
-
- Hazırlanışı
-
- Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
- 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
- Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
- Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
- Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
- Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
- Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.