Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 500 g kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3-4 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (sos için)
Maydanoz sapı (isteğe bağlı)
- Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu robotta ya da bir kapta yoğurun.
- Hazırladığınız harcı streç film ya da gıda poşetinde silindir haline getirin. bu şekilde dondurucuda bekletebilirsiniz.
- Kullanmadan 15 dakika önce çıkarıp dilimlememeniz yeterli.
- Köfteleri az yağda kızartın ve bir kenara alın.
- Aynı tavada zeytinyağıyla sarımsağı hafifçe kavurun.
- Dığranmış domatesleri ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.Köfteleri sosun içine ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpip servis edin.
- Malzemeler
-
- 500 g kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3-4 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (sos için)
Maydanoz sapı (isteğe bağlı)
- Hazırlanışı
-
- Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu robotta ya da bir kapta yoğurun.
- Hazırladığınız harcı streç film ya da gıda poşetinde silindir haline getirin. bu şekilde dondurucuda bekletebilirsiniz.
- Kullanmadan 15 dakika önce çıkarıp dilimlememeniz yeterli.
- Köfteleri az yağda kızartın ve bir kenara alın.
- Aynı tavada zeytinyağıyla sarımsağı hafifçe kavurun.
- Dığranmış domatesleri ekleyin ve 5-10 dakika pişirin.Köfteleri sosun içine ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpip servis edin.