Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 4 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 5 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Yarım su bardağı su
-
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
- Soğanı, sarımsağı, kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
- Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavukları ekleyip yüksek ateşte altın rengi olana kadar soteleyin. Sotelenen tavukları bir kenara alın.
- Aynı tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Sotelenmiş tavukları tavaya geri ekleyin. Domates salçasını, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı suyu ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
- Küp doğranmış patatesleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tavuklu karışımı eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika, patatesler yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyip hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- Malzemeler
-
- 4 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 5 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Yarım su bardağı su
- Hazırlanışı
-
-
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
- Soğanı, sarımsağı, kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
- Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavukları ekleyip yüksek ateşte altın rengi olana kadar soteleyin. Sotelenen tavukları bir kenara alın.
- Aynı tavada kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Sotelenmiş tavukları tavaya geri ekleyin. Domates salçasını, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın. Yarım su bardağı suyu ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
- Küp doğranmış patatesleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tavuklu karışımı eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika, patatesler yumuşayana ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyip hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
-