Mail: ebru@ebruomurcali.com.tr

Parmesanlı Hindi Köfte

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

Ana Yemekler Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Beyaz Etler Çocuk Yemekleri Düşük Kalorili ve Diyet Tarifler Ekonomik Tarifler Fit Tarifler Fırın Yemekleri Hindili Tavuklu Tarifler Köfteler Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Parti Yemekleri Sağlıklı Tarifler Sevgililer Günü sporcu ana yemekler Sporcu Beslenmesi Yeni Yıl Yemekleri

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

4 Kişilik

Köfte

  • Yarım kg. hindi kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 diş sarımsak – ezilmiş
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Üzerine

  • 4 çorba kaşığı parmesan - toz

Üzerine Biber Sos

  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tabasco sos

Parmesanlı Hindi Köfte Hazırlanışı

  1. Parmesanlı hindi köfte sosu hazırlamak için; fırın tepsinize pişirme kağıdı serin.
  2. Yıkanmış ve kurulanmış biber ve domatesleri dilimleyerek tepsiye yerleştirin.
  3. Ayıklanmış sarımsakların yarısını tepsiye koyun.
  4. Fırın ızgarasında iyice kızarıncaya kadar  sebzeleri pişirin.
  5. Domates ve biberin kabuklarını soyarak mutfak robotuna koyun.
  6. Kalan sos malzemelerini de robota ilave edin.
  7. Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  8. Köfteler için; rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmekle beraber tüm köfte malzemelerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  9. Köfteleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  10. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Köfteler sıcakken üzerine sosu ve peyniri koyun. 5 dakika daha fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOT: Hazırladığınız biber sosunu farklı ızgara çeşitleri için de kullanabilirsiniz.

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Typology : Anneler Babalar Günü Tarifleri Bayramlık Tarifler Beyaz Etler Çocuk Yemekleri Düşük Kalorili ve Diyet Tarifler Ekonomik Tarifler Fit Tarifler Köfteler Kolay Tarifler Misafir Yemekleri Parti Yemekleri Sevgililer Günü Sporcu Ana Yemekler Yemekler Yeni Yıl Yemekleri

Question