Kişnişli Ciğer Sote

Teacher

Ebru Omurcalı Kimdir?

Category

Ana Yemekler Etli Yemekler

Course Attendees

Still no participant

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Course Reviews

Still no reviews

Hazırlık Süresi

Pişirme Süresi

Toplam Süre

Zorluk Derecesi

Malzemeler

Kişnişli Ciğer Sote

4 Kişilik

  • Yarım kg. kuzu ciğeri
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 5 – 6 dal taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kur kişniş
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kişnişli Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

  1. Kişnişli ciğer sote hazırlamak için; ciğerlerin zarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Ciğerleri süzgece koyun ve 10 dakika bekleterek kanını süzün.
  3. Tencereye sıvı yağı koyun ve ciğerleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
  4. Ciğerlere doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
  5. Salçayı koyun ve 3 – 4 dakika kavurun.
  6. Sıcak suyla beraber baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte 8 dakika pişirerek servis yapın.

Püf Notlar

Ciğerin yumuşak olması için tazeliğinden emin olun. Satın aldığınız ciğerin zarını mutlaka soyun. Ciğeri pişirmeden önce kanını mutlaka süzgeçte akıtın. Ciğerin pişme süresi uzadıkça sertleşir.

Ciğerin Faydaları

Kuzu ve dana ciğeri, besin değeri yüksek, yağ oranı düşük protein kaynaklarındandır.Kuzu ciğerinin tadı dana ciğerinden daha yumuşaktır. Bünyesinde çinkoyla beraber bakır, demir gibi mineraller içerir. Demir eksikliği anemisi ve kansızlığa iyi gelir. 90 gr. kuzu ciğerinde 13 gr, 90 gr. dana ciğerinde yaklaşık 12 gr. yağ bulunur. Karaciğer, A vitamini için mükemmel bir kaynaktır. A vitamini, göz sağlığımız için önemlidir.

Tags :

Our Main Teachers

Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Price : Free

Question