Karalahanalı Ekşili Köfteli Makarna

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 su bardağı erişte
Köfte Harcı
  • Yarım kg. kıyma
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 6 çorba kaşığı un – köfteleri yuvarlamak için
Makarna Sosu
  • 10 yaprak karalahana
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek – ıslatılmış olsun
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • Tuz
  • 1,5 adet limon suyu
  • 6 su bardağı su
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı reyhan
  • Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayarak bir tepside unlayın.
  • İnce kıyılmış karalahana ve kuru soğanı tereyağında kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 3 – 4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Mercimekleri de ekleyip karıştırın ve üzerine suyunu koyun.
  • Mercimekler yumuşayınca hazırladığınız köfteleri ve erişteyi ekleyin.
  • 10 dakika pişirdikten sonra baharat ve limon suyunu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada reyhanla beraber tereyağını köpürterek yemeğin üzerine dökün ve servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı erişte
Köfte Harcı
  • Yarım kg. kıyma
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 6 çorba kaşığı un – köfteleri yuvarlamak için
Makarna Sosu
  • 10 yaprak karalahana
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek – ıslatılmış olsun
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • Tuz
  • 1,5 adet limon suyu
  • 6 su bardağı su
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı reyhan
Hazırlanışı
  • Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayarak bir tepside unlayın.
  • İnce kıyılmış karalahana ve kuru soğanı tereyağında kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 3 – 4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Mercimekleri de ekleyip karıştırın ve üzerine suyunu koyun.
  • Mercimekler yumuşayınca hazırladığınız köfteleri ve erişteyi ekleyin.
  • 10 dakika pişirdikten sonra baharat ve limon suyunu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada reyhanla beraber tereyağını köpürterek yemeğin üzerine dökün ve servis yapın.