Domatesli Polenta

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet taze soğan
  • 10 adet kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
  • Su ve sütü bir taşım kaynatın.
  • Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun.
  • Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun.
  • Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın.
  • Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.
  • Kaşar peynirini serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet taze soğan
  • 10 adet kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Hazırlanışı
  • Su ve sütü bir taşım kaynatın.
  • Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun.
  • Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun.
  • Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın.
  • Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.
  • Kaşar peynirini serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.