Fırında Peynirli Enginar

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 adet patates
  • 1 demet taze soğan
  • 3 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • Kiraz ya da dilim domates
Beşamel Sos
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı rende muskat
  • 2 su bardağı rende kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Enginar, patates, kuru soğan ve taze soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Zeytinyağında sebzeleri sarımsakla beraber soteleyin.
  • Ayrı bir tencerede, tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun.
  • Karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  • Sebzeler ve sosu harmanlayın. Baharatını ve peynirin yarısını ekleyin.
  • Karışımı fırın kabına boşaltın.
  • Domatesleri üzerine yerleştirin.
  • 180 derecede ısılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Kalan peyniri serpin ve tekrar kızartın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet patates
  • 1 demet taze soğan
  • 3 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • Kiraz ya da dilim domates
Beşamel Sos
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı rende muskat
  • 2 su bardağı rende kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
  • Enginar, patates, kuru soğan ve taze soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Zeytinyağında sebzeleri sarımsakla beraber soteleyin.
  • Ayrı bir tencerede, tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun.
  • Karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  • Sebzeler ve sosu harmanlayın. Baharatını ve peynirin yarısını ekleyin.
  • Karışımı fırın kabına boşaltın.
  • Domatesleri üzerine yerleştirin.
  • 180 derecede ısılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Kalan peyniri serpin ve tekrar kızartın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.