Enginarlı Pilav

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 2 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz veya dereotu, kiraz domates,
  • Zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında küp doğranmış kuru soğanı şeffalaşana kadar soteleyin.
  • Yıkanmış pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun.
  • Doğranmış enginar, baharat, şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu koyun.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin.
  • Kıyılmış maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz veya dereotu, kiraz domates,
Hazırlanışı
  • Zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında küp doğranmış kuru soğanı şeffalaşana kadar soteleyin.
  • Yıkanmış pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun.
  • Doğranmış enginar, baharat, şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu koyun.
  • Önce yüksek daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin.
  • Kıyılmış maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.