Zahterli Susamlı Pide

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 30 dk.

Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı zahter
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Mayayı ve ılık suyu geniş bir kaba koyun ve hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Unu ve tuzu karıştırın ve ortasını havuz gibi açarak, mayalı suyu ve tüm hamur malzemelerini koyup yoğurun.
  • Hamurunuzun kıvamı, çekince kolayca sünen ve elinize yapışmayacak şekilde olmalıdır. Eğer gerekirse azar azar su ya da un ekleyip kıvamını ayarlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün.
  • Hamur 2 katına çıkacak kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine koyacağımız tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, fırına koymadan önce üzerlerine sürün. 220 derecede ısıtılmış fırında fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Malzemeler
Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı zahter
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Mayayı ve ılık suyu geniş bir kaba koyun ve hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Unu ve tuzu karıştırın ve ortasını havuz gibi açarak, mayalı suyu ve tüm hamur malzemelerini koyup yoğurun.
  • Hamurunuzun kıvamı, çekince kolayca sünen ve elinize yapışmayacak şekilde olmalıdır. Eğer gerekirse azar azar su ya da un ekleyip kıvamını ayarlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün.
  • Hamur 2 katına çıkacak kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine koyacağımız tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, fırına koymadan önce üzerlerine sürün. 220 derecede ısıtılmış fırında fırında altın rengini alana kadar pişirin.