Yulaflı Üzümlü Kurabiye

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 su bardağı kepekli un – azar azar eklenecek
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur olunca kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları dizin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 13 – 15 dakika pişirin.
  • Not: Hamur fazla yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 su bardağı kepekli un – azar azar eklenecek
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur olunca kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları dizin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 13 – 15 dakika pişirin.
  • Not: Hamur fazla yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.