Üzüm Reçeli

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. çekirdeksiz üzüm
  • Yarım kg. toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Üzümleri yıkayın ve saplarını temizleyin.
  • Üzümleri ortana ikiye bölün.
  • Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Limon suyu ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza edin.
Not : reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık tabağa dökün ve ortasından parmağınızla geçin, çizgi çabuk kapanmıyorsa kıvam almıştır.
Malzemeler
  • 1 kg. çekirdeksiz üzüm
  • Yarım kg. toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Üzümleri yıkayın ve saplarını temizleyin.
  • Üzümleri ortana ikiye bölün.
  • Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Limon suyu ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza edin.
Not : reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık tabağa dökün ve ortasından parmağınızla geçin, çizgi çabuk kapanmıyorsa kıvam almıştır.

Etiketler