Tulum Peynirli Piliç Şnitzel

Servis: 2 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 adet piliç göğüs eti
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı Erzincan tulumu
  • Tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yumurta, baharat, hardal ve esilmiş sarımsağı çırpın.
  • Galeta unu ve peyniri harmanlayın.
  • Tavuk göğüslerini streç arasına koyarak dövün ve inceltin.
  • Kalp şeklinde kesip üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Önce una sonra yumurtaya ve en son galeta karışımına bulayın.
  • Tereyağı ve sıvı yağ karışımında altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet piliç göğüs eti
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı Erzincan tulumu
  • Tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Yumurta, baharat, hardal ve esilmiş sarımsağı çırpın.
  • Galeta unu ve peyniri harmanlayın.
  • Tavuk göğüslerini streç arasına koyarak dövün ve inceltin.
  • Kalp şeklinde kesip üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Önce una sonra yumurtaya ve en son galeta karışımına bulayın.
  • Tereyağı ve sıvı yağ karışımında altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.