Servis:
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 750 gr. incir
- 600 gr. toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın – 4 cm.
- İncirleri yıkayın ve ikiye bölün.
- İncirlerin üzerine şeker dökün ve bir gece bekletin.
- Çubuk tarçını ve tereyağını koyun.
- Reçeli kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Limon suyunu ilave edip hafifçe karıştırın.
- Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
- Malzemeler
-
- 750 gr. incir
- 600 gr. toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın – 4 cm.
- Hazırlanışı
-
- İncirleri yıkayın ve ikiye bölün.
- İncirlerin üzerine şeker dökün ve bir gece bekletin.
- Çubuk tarçını ve tereyağını koyun.
- Reçeli kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Limon suyunu ilave edip hafifçe karıştırın.
- Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.