Semizotlu Krepli Altüst Böreği

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Semizotlu Harç
  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
  • Yumurtalerı çırpın.
  • Hamur malzemelerini yumurtalara ekleyip koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Harcı hazırlamak için; sıvıyağda doğranmış semizotu ve soğanı soteleyin.
  • Baharatını serperek karıştırın.
  • Tereyağı ile yağlanmış 1,5 karış genişliğindeki fırın tepsinize hamurun yarısını boşaltın.
  • Üzerine harcı yayın.
  • Kalan hamuru harcın üzerine dökün ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Semizotlu Harç
  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Yumurtalerı çırpın.
  • Hamur malzemelerini yumurtalara ekleyip koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Harcı hazırlamak için; sıvıyağda doğranmış semizotu ve soğanı soteleyin.
  • Baharatını serperek karıştırın.
  • Tereyağı ile yağlanmış 1,5 karış genişliğindeki fırın tepsinize hamurun yarısını boşaltın.
  • Üzerine harcı yayın.
  • Kalan hamuru harcın üzerine dökün ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.