Safranlı Rüya Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı safran
  • 2,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
  • Pudra şekeri
  • Safranı 1 tatlı kaşığı limon suyunda bekletin.
  • Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve tahini ilave edip karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
  • Yağlanmış kalp kalıba hamuru boşaltın.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı safran
  • 2,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Safranı 1 tatlı kaşığı limon suyunda bekletin.
  • Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve tahini ilave edip karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
  • Yağlanmış kalp kalıba hamuru boşaltın.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartın ve pudra şekeri serperek servis yapın.