Pırasalı Çarşaf Böreği

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 90 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 5- 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Üzerine – 1 su bardağı sıvı yağ
Pırasalı Çarşaf Böreği Harcı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ıspanak
  • 3 adet pırasa
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
Üzerine
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Geniş bir kaba hamur malzemelerini koyun, suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamurunuzdan patates büyüklüğünde parçalar kopartın ve unlanmış tezgahta önce oklavayla açın.
  • Daha sonra yufkayı temiz bir çarşaf üzerine koyun ve üzerine sıvı yağ sürerek, eşit şekilde her yandan çekerek iyice inceltin.
  • Üzerine harcınızı koyun.
  • Çarşafı karşılıklı iki uçtan tutarak hafifçe yukarı kaldırın ve hamurun rulo şeklinde sarılmasını sağlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsinize, ruloyu kendi etrafında döndürerek yerleştirin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerine süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısı ile çırpılmış sosu sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Pırasalı Çarşaf Böreği Harç Hazırlanışı
  • Sıvı yağda doğranmış sebzeleri kavurun. Baharatlar, rendelenmiş peynir ve maydanozu ekleyerek karıştırın.
Malzemeler
Hamur
  • 5- 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Üzerine – 1 su bardağı sıvı yağ
Pırasalı Çarşaf Böreği Harcı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ıspanak
  • 3 adet pırasa
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
Üzerine
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Geniş bir kaba hamur malzemelerini koyun, suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamurunuzdan patates büyüklüğünde parçalar kopartın ve unlanmış tezgahta önce oklavayla açın.
  • Daha sonra yufkayı temiz bir çarşaf üzerine koyun ve üzerine sıvı yağ sürerek, eşit şekilde her yandan çekerek iyice inceltin.
  • Üzerine harcınızı koyun.
  • Çarşafı karşılıklı iki uçtan tutarak hafifçe yukarı kaldırın ve hamurun rulo şeklinde sarılmasını sağlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsinize, ruloyu kendi etrafında döndürerek yerleştirin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerine süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısı ile çırpılmış sosu sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Pırasalı Çarşaf Böreği Harç Hazırlanışı
  • Sıvı yağda doğranmış sebzeleri kavurun. Baharatlar, rendelenmiş peynir ve maydanozu ekleyerek karıştırın.