Pazılı Kinoa Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kinoa
  • 1 su bardağı taze soğan – doğranmış
  • 5 yaprak pazı – doğranmış
  • 1 çorba kaşığı fesleğen
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • Kinonızı yıkadıktan sonra 1 su bardağı su ekleyerek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kinoa sıcakken diğer malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıplarınıza paylaştırarak 160 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kinoa
  • 1 su bardağı taze soğan – doğranmış
  • 5 yaprak pazı – doğranmış
  • 1 çorba kaşığı fesleğen
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Kinonızı yıkadıktan sonra 1 su bardağı su ekleyerek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kinoa sıcakken diğer malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıplarınıza paylaştırarak 160 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin.