Oturtmalı Tart

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Oturtmalı Harç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz hardal
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı taze kaşar peynir ( farklı bir peynir de kullanabilirsiniz )
  • Tuz, karabiber
Hamur Hazırlanışı
  • Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.
  • Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun.
  • Sert ancak dağılmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
  • Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
  • Tereyağında, doğranmış tüm sebzeleri soteleyin.
  • Sebzeler yumuşayınca, baharatları, yumurta ve yoğurdu ilave edip hızlıca karıştırın.
  • Hazırladığınız tartın üzerine harcınızı koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Oturtmalı Harç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz hardal
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı taze kaşar peynir ( farklı bir peynir de kullanabilirsiniz )
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Hamur Hazırlanışı
  • Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.
  • Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun.
  • Sert ancak dağılmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
  • Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
  • Tereyağında, doğranmış tüm sebzeleri soteleyin.
  • Sebzeler yumuşayınca, baharatları, yumurta ve yoğurdu ilave edip hızlıca karıştırın.
  • Hazırladığınız tartın üzerine harcınızı koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
  • Dilimleyerek servis yapın.