Nohutlu Kaşarlı Cizleme

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 su bardağı nohut
  • 4 dilim ekmek içi
  • 7 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmız biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
  • Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 dilim ekmek içi
  • 7 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmız biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
  • Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.